Közzétette az újabb „szégyenlistát” az adóhatóság


-A A+

Közzétette csütörtökön az országos adóhatóság (ANAF) az államkasszának tartozó magánszemélyek legfrissebb listáját. Az adatbázis 126 365 nevet tartalmaz, akiknek összadóssága meghaladja a 3 milliárd lejt.

A friss lista a június 30-i állapotokat tükrözi, és 32,5 százalékkal kevesebb személy szerepel rajta, mint az előző „szégyenlistán”. Ennek oka, hogy a magánszemélyek egy része az elmúlt hónapokban kifizette adósságát, ugyanakkor kiszűrték azokat, akik tartoznak ugyan az államkasszának, de legalább akkor összeggel az állam is adós nekik.

Az előző, május 16-án közölt listán 187 230 személy szerepelt, 3,4 milliárd lejes össztartozással. Az ANAF akkor azoknak a nevét hozta nyilvánosságra, akik legalább 1500 lejjel tartoztak az államkasszának. Az adóhatóság akkori becslése szerint a 3,4 milliárd lejből 2,3 milliárd lejt tudnak behajtani az adósoktól.

A friss lista kapcsán a román sajtó azt emeli ki, hogy az ország egyik leggazdagabb üzletember, George Becali 9,69 millió lejjel tartozik az államkasszának, 5,69 millió lejjel többel, mint májusban.








EZT OLVASTA MÁR?

X