Adóhatósági eljárás indult a magyar Masterplast romániai leányvállalata ellen


-A A+

Az adóhatóság eljárást indított a Masterplast romániai leányvállalata ellen, egyben mintegy tízmillió lej értékű jelzálogjogot jegyeztet be a cég ingatlanaira - közölte az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a leányvállalat beszállítóit érintő, antidömping tilalom alá eső termékek importjához kapcsolódó feltételezett adótartozás miatti vizsgálatot terjesztette ki az adóhatóság a Masterplast Romania KFT-re.

A közlemény szerint az adóhatóság „az eljárás idejére - élve adójogi lehetőségeivel - végrehajtási biztosítékul 10 118 411 lej értékű második ranghelyi jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be”.

A budapesti székhelyű Masterplast Nyrt. egyeztetett romániai jogi szakértőkkel, és az intézkedés ellen a törvényes 15 napos határidőben fellebbezést nyújt be. Az intézkedés a román lányvállalat működését, gazdasági tevékenységét nem érinti, nem korlátozza - közölték.

A Masterplast Nyrt. 1,46 millió euró adózott eredményt ért el 2016 első fél évében, ami 18 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól, az idei második negyedévben azonban jelentősen javult a társaság eredményessége. A társaság féléves árbevétele a tavalyi szinten alakult, 37,87 millió eurót tett ki.

A Masterplast romániai idei fél éves árbevétele 5,8 millió euró volt, ami egy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X