Aradon megnyílt az ország második legnagyobb agráripari vására


-A A+

Huszonhetedik alkalommal nyílt meg csütörtök délelőtt Aradon az Agromalim Nemzetközi Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Csomagolás-technikai Szakkiállítás.

Hat ország több mint 250 kiállítója vesz részt a hagyományos aradi vásáron, amely a bukaresti Romexpón rendezett mezőgazdasági kiállítás után a második legnagyobb ilyen jellegű rendezvény. Az ünnepélyes megnyitón Gheorghe Seculici, a szervező Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara elnöke mellett a megye és a megyeszékhely elöljárói, a szakminisztérium képviselői és mások mellett még Skapinyecz Péter, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) igazgatója mondott beszédet.

Mint mindig, a legnépesebb külföldi stand idén is a magyarországiaké – az MNKH támogatásával 18 cég állít ki a közös standon, ezenkívül másik öt-hat magyarországi vállalkozás is jelen van, amelyek  önerőből vesznek részt az Agromalimon. A magyar vállalkozások jelképes regisztrációs díj fejében jelenhetnek meg, csak az itt-tartózkodási költséget kell állniuk, a bérleti djat a kereskedőház fizeti. Az anyagi támogatás mellett az MNKH külhoni irodahálózata révén helyi kapcsolatrendszerrel és szakmai tanácsokkal is segíti a magyar cégeket. Azt is figyelemmel követik, hogy hatékony-e a külföldi megjelenés, és utólag is próbálnak segíteni a partnerkesésben – tudtuk meg Skapinyecz Pétertől.

A magyarországiakon kívül olasz, osztrák, német és grúz cégek is bemutatják kínálatukat az aradi Expón, ahol a modern mezőgazdasági gépektől az innovációs technológiákon át az állattenyésztésig mindennel találkozhatunk, ami az agráriparral kapcsolatos. Közel 35 ezer négyzetméteren zajlik a vásár. A látogatók között tombolát sorsolnak ki, szabadföldi talajmegmunkálkási bemutatót és tehénszépségversenyt is rendeznek a vasárnapig nyitva tartó kiállításon.

Számos szakmai konferencia kíséri az eseményt, péntek délelőtt például aradi és gyulai üzletemberek találkozóját tartják meg, szombato délelőtt pedig a 17. Magyar–magyar gazdafórumra kerül sor ugyanott.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X