Bukarestben mutatják be a Meseszép Háromszéket


-A A+

Háromszéki turisztikai lehetőségeket népszerűsítő honlapok- és turistáknak szóló csomagok bemutatójával rajtol hétfőn a bukaresti Balassai Intézetben a Háromszéki Turisztikai Napok egyhetes rendezvénysorozata. 

A Kovászna megyei tanács és a Kereskedelmi kamara által szervezett turisztikai napok célja Háromszék turisztikai értékeinek bemutatása, mivel ez az ágazat kitörési pontja lehet a megyének, amelyet támogatni kell – fogalmazott Grüman Róbert.

Kovászna Megye Tanácsának alelnöke szerint az elmúlt években nőtt a szállásadó egységek, valamint a kül- és belföldi turisták száma. Az elmúlt tíz évben, a legtöbb turista tavaly érkezett Háromszékre, számszerint 97.422 vendég és idén túlléphetjük a százezret is. Ezt a célt szolgálja a népszerűsítési tevékenység, a román bloggerek és újságírók háromszéki látogatásai.

A Háromszéki Turisztikai Napok ma a fővárosban indul. A Balassi Intézetnél szervezett „Meseszép Háromszék Bukarestben” nevű rendezvényen bemutatkoznak a térség kézművesei illetve bemutatják a www.viziteazacovasna.ro, és a www.iranyharomszek.ro weboldalakat. A kezdeményezők célja, népszerűsíteni a térség turisztikai látványosságait, épített örökségét és természeti adottságait a bukaresti média számára. Az eseményen beszédet mondanak: Claudiu Vrînceanu, a gazdasági minisztérium államtitkára, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A hét további részében tematikus napokkal várják az érdeklődőket Háromszékre. Kedden a múzeumok és tájházak napja lesz, amelynek kiemelt programpontja a Háromszék hét csodájának a bemutatása az olaszteleki Daniel-kastélyban. Emellett ingyenesen látogatható a zágoni Mikes-Szentkereszty kúria, a vargyasi Daniel-kastély, a csernátoni Damokos Gyula-kúria és a Haszmann Pál Múzeum, az olaszteleki Daniel-kastély és a dálnoki Gál-kúria.

Szerda a borvizek, gyógyfürdők napja lesz,amikor a bölöni, hatolykai, málnásfürdői, oltszemi, előpataki és sugásfürdői Borviz Útja fürdők állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére. Csütörtökön szakmai napra kerül sor Kovásznán a Clermont Hotelben, ahol Răzvan Pascu idegenforgalmi marketing tanácsadó, „bevezető az idegenforgalmi marketingbe” címmel hasznos információkat nyújt a hotelek, panziók, vendéglők, a turisztikai szolgáltatások népszerűsítéséről, a turista látogatottság növeléséről, valamint választ ad arra is, hogy, miként kell egy weboldalnak vagy Facebook oldalnak kinéznie.

Pénteki múzeumok és tájházak napjára 19 egység vállalta az ingyenes nyitvatartást. Emellett Sepsiszentgyörgyön, a Székelyföldi Vadászati Múzeumban pénteken 18 órakor nyitják meg a 3. Transnatura Nemzetközi Természetfotó Pályázat kiállítását és ekkor kerül sor a díjazásokra is. A hétvégén természetjáró napra, az Aquarius borvízünnepre és a Chocofesztre kerül sor Kézdivásárhelyen, illetve Sepsiszentgyörgyön.

Édler András a háromszéki kereskedelmi kamara elnöke rámutatott: a turizmus Kovászna megye összforgalmának alig 2 százalékát jelenti, ezt két éven belül 5 százalékra szeretnék feltornászni. László Endre, a kereskedelmi kamara alelnöke, turisztikai szakember szerint: eddig párhuzamosan mentek a dolgok az önkormányzatok és a vállalkozások között. Ennek összehangolása érdekében egy Kovászna megyei turisztikai adatbázis elkészítésén dolgoznak, amely tartalmazza minden, turisztikában részt vevő és érdekelt szereplő elérhetőségét és szolgáltatásait. A Háromszéki Turisztikai Napok teljes programja elérhető a facebook.com/iranyharomszek oldalon.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X