Hatalmas összegért vált tulajdonost a Profi üzletlánc


-A A+

Minden idők legnagyobb tranzakciójának ígérkezik a romániai kiskereskedelmi piacon a Profi tulajdonosváltása. Az üzletlánc 350 millió eurónál nagyobb összegért cserélhet gazdát – írja a zf.ro.

A jelenlegi tulajdonos, az Enterprise Investors lengyel befektetési alap még a nyáron jelentette be, hogy megválna a jelenleg 470 üzletből álló Profi-hálózattól, és november közepéig várja az ajánlatokat az érdeklődőktől. És ezekből nincs hiány. A gazdasági portál úgy tudja, hogy négy nagy befektési alap, a KKR, a Mid Europa Partners, a Pamplona Capital és a BcPartners maradt versenyben az üzletlánc átvételéért.

A Profi piaci értékét az növeli, hogy rendkívül nagy az országos lefedettsége, kisebb településeken is vannak üzletei, és az idei becsült forgalma 780 millió euró. A zf.ro-nak nyilatkozó piaci elemző szerint a vételár a forgalom 50-55 százaléka, tehát 350 millió euró fölötti összeg lesz.

A romániai kiskereskedelmi piacon eddig a legnagyobb tranzakció a Real üzleteinek az Auchan általi felvásárlása volt, ami több mint 250 millió eurójába került a francia láncnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X