Csütörtöktől árösszehasonlító portál segíti dönteni a vásárlókat


-A A+

Árösszehasonlító portált indít csütörtökön a Versenytanács. Az internetes oldalról a vásárlók településekre bontva megtudhatják, hogy melyik áruházláncnál a legolcsóbb egy adott termék.

A portálra rendszeren frissítve felkerülnek a legnagyobb hazai kiskereskedelmi áruházláncok árai, a Lidl kivételével, amely eddig is rendszeresen közölte honlapján az árait.

A Versenytanács már tavaly szorgalmazta egy ilyen portál létrehozását, ám elnöke, Bogdan Chiriţoiu szerint az áruházláncok ellenállásába ütköztek.

A cégek arra panaszkodtak, hogy a szolgáltatás működtetéséhez szükséges adatok biztosítása túl sok erőforrást emésztene fel. Bogdan Chiriţoiu szerint azonban valójában attól tartottak, rossz fényt vetne rájuk, ha kiderül, hogy áraik településenként, sőt üzletenként is eltérhetnek.

A „Monitorul Preţurilor” nevű internetes portál a kormány és a fogyasztóvédelmi hatóság támogatásával készült. Elérhetőségét csütörtökön hozzák nyilvánosságra a Versenytanács bukaresti székházában tartott bemutatón.








EZT OLVASTA MÁR?

X