Három ipari parkja is lesz Háromszéknek


-A A+

Ipari parkot létesítenek Kézdivásárhelyen az egykori Amidon gyár volt szennyvíz ülepítője helyén. Bokor Tibor, a céhes város polgármestere kedden, Bukarestben írta alá a 6,5 hektáron fekvő létesítmény finanszírozási szerződését. Kézdivásárhelyen ez a második ipari park, a megépítésére elnyert pályázat összértéke közel 20 millió lej, ebből az önkormányzat önrésze 3,2 millió lejre rúg.Bucuresti-20130129-00172

Bokor Tibor sajtótájékoztatón kifejtette: szerinte egy ipari park is elég lett volna a városnak, de mivel aláírt kötelezettséget kapott, továbbviszi a második ipari park tervét is.

A volt Amidon területére kerülő ipari létesítmény építkezési és javítási munkálatait két fázisban végzik: először kitermelik a telepen lévő iszapot, majd a területet feltöltik kaviccsal. Emellett a volt szennyvíz ülepítő betontartályait is el kell távolítani. A második fázisban rehabilitálják a meglévő épületet, és építenek egy 850 négyzetméteres fémcsarnokot.Bokor Tibor sajtotajekoztato jan 30 TL 002

A kézdivásárhelyi polgármester elmondta: jobbnak látta volna csak ezt az ipari parkot létrehozni, hiszen ennek területét nem kellett a városnak megvásárolnia. A másik ipari park munkálata, amely a volt IFET területén épül, tavasszal indul, és ősszel már kész lesz. A két pályázat előírja, hogy a két ipari egységben legalább 170 munkahelyet kell létesíteni, ami kivitelezhető lesz – véli Bokor Tibor.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn is idén kezdenek építeni egy 16,5 hektáron fekvő ipari parkot, ahová az önkormányzat legalább 12 befektetőt szeretne betelepíteni, ezáltal összesen 450 új munkahelyet létesítenének. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X