Startup Caffé találkozót és vállalkozói workshopot szerveznek Tusványoson


-A A+

Magyarországi és nemzetközi startup vállalkozói tapasztalatokat vitat meg az erdélyi tehetségekkel a Startup Caffé csoport és a The Connect East Incubator közös kezdeményezése a Bálványosi Szabadegyetemen.

Startup vállalkozói találkozóval indul idén a Bálványosi Szabadegyetemen az erdélyi ötletgazdáknak tervezett workshop. A rendezvényen személyesen is találkozhatnak azok, akik eddig csak az interneten keresztül vitatkoztak a startupok jövőjéről.
 Tusnádfürdőn 2014 óta rendez ötletversenyeket a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója Turcsán Tamás Péter. A rendezvény idén egy szélesebb körű együttműködés keretén belül valósul meg, mivel a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup támogató szervezet is.

A hagyományosan 3 napos esemény az Infotér Egyesület által működtetett VIP sátorban (Puskás Ferenc Akadémia) kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak. A szervezők idén kibővített programmal várják a legjobb erdélyi startupokat, bemutatkozni vágyó ötletgazdákat.

A Tusványosi startup workshopon az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. A legismertebbek közülük talán Bustya Attila, aki jelenleg a Csiki Sörgyárban működő drón laboratórium vezetője, vagy a korábban Shoptsie néven indult Soldigo, amely alapítói ma már a nemzetközi webshopok világában is népszerűek. Az itt megfordult ötletgazdák számos díjat, elismerést gyűjtöttek be a munkájukkal mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetéseken. A program korábbi résztvevői is szívesen látogatnak vissza a Tusványosi startup vállalkozó workshopra, ötletversenyre és ilyenkor a saját tapasztalataikkal gazdagítják a feltörekvő fiatalok projektjeit.

A három naposra tervezett program délelőttönként – szerdától, péntekig - kínál majd lehetőséget a fiatalok fejlődésére, illetve csütörtökön délután egy kerekasztal keretében a legújabb támogatási lehetőségekkel, az erdélyi vállalkozókat támogató magyarországi programokról is informálódhatnak a téma iránt érdeklődők.  A kerekasztalban az NKFIH és más állami szervezetek magas szintű vezetői is képviseltetik magukat.

Bejelentkezés, regisztráció: turcsantamas@gmail.com. Regisztráció itt.

A rendezvény partnerei: A Startup Caffé csoport, a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátor, a Junior Business Club, a Székelyföldi IT Klaszter, a The Connect East Incubator. A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X