Rekordszámú résztvevővel indul a VI. Jogász Esettanulmány-verseny


-A A+

Csütörtökön kezdődik a romániai magyar joghallgatóknak szervezett esetmegoldó-verseny.

A 2013-ban indított országos szintű szakmai eseményre idén 46 ifjú jogász jelentkezett, ez meghaladja a korábbi évek versenyzőinek számát. A legtöbb résztvevő, 24-en a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Jogtudományi Karának hallgatói. Ugyanakkor a Bukaresti Egyetem, a Dimitrie Cantemir Egyetem, a szebeni Lucian Blaga Egyetem, a vásárhelyi Petru Maior Egyetem, a Sapientia EMTE és a brassói Transilvania Egyetem is képviseltetve van a rendezvényen.

A versenyzők évfolyamonként két jogesetet, elsőéven alkotmányjogi és polgári jogi, másodévtől negyedévig büntetőjogi és polgári jogi esetet oldanak meg négy nap alatt. A döntőbe jutott megoldásokat március 24-én gyakorló jogászok előtt mutatják be.

A szakmai készségek fejlesztésén túl, a legtehetségesebb diákok szakmai gyakorlatokban, szakkönyvekben és pénzdíjakban részesülnek, az összdíjazás értéke meghaladja a 5500 lejt. További részletekért a Facebook-esemény vagy a Jogász Esettanulmány-verseny közösségi oldalát érdemes meglátogatni.

A Jogász Esettanulmány-verseny szervezője a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium. Szakmai partner az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága, továbbá Bányai József, Gáspár Szilágyi János, Kádár Hunor és Székely János ügyvédek, illetve Varga Attila alkotmánybíró. Támogatók a Markó & Udrea Ügyvédi Társaság, Gogolák H. Csongor ügyvéd, Székely Csaba ügyvéd, a Magos & Magos Ügyvédi Társaság. Partner a Reményik Sándor Galéria.







EZT OLVASTA MÁR?

X