Kedden jár le az egységes adónyilatkozat benyújtási határideje


-A A+

Július 31-e, kedd az utolsó nap, amikor még be lehet nyújtani papíron vagy ki lehet tölteni interneten az egységes adónyilatkozatot - emlékeztet a pénzügyminisztérium.

Interneten az űrlap itt tölthető ki, miután az adófizető regisztrált a privát virtuális térben (SPV). Az egységes nyilatkozatot személyesen is be lehet nyújtani az országos adóhivatal (ANAF) helyi fiókjaiban, vagy tértivénnyel postán is feladható.

Az egységes nyilatkozatot azoknak a természetes személyeknek kell kitölteniük és benyújtaniuk, akik egyénileg vagy társulási formában, Romániában és/vagy külföldön olyan jövedelmet valósítanak meg, amely után adót és társadalombiztosítási járulékot kell fizetni.  Azoknak is be kell nyújtaniuk a nyilatkozatot, akiknek nincs jövedelmük, de szeretnének társadalombiztosítási járulékot fizetni.

Akik 2018. július 31-ig benyújtják a nyilatkozatot és 2019. március 15-ig teljes egészében kifizetik az adójukat és járulékaikat, 5 százalékos kedvezményt kapnak a 2018-ra vonatkozó adóból, illetve a vonatkozó társadalombiztosítási járulékból.

Az egységes nyilatkozat benyújtásának elmulasztása 50-től 500 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható. 2019-től az egységes nyilatkozatot kizárólag online lehet benyújtani.
EZT OLVASTA MÁR?

X