Hajtóvadászat indult a melegek ellen egy afrikai országban


-A A+

A lakosságot kérik a tanzániai hatóságok: jelentsék a melegeket.

Az afrikai országban arra kérik a hatóságok a lakosságot: jelentsék a melegeket, akik nevét aztán a közösségi médiában közlik. Ugyanakkor lakásokban is razziáznak Dar es Salaamban, az ország legnépesebb városában.

Akikről kiderül, hogy meleg (vagy legalábbis ezt gondolják róla), hosszú, akár 30 év börtönbüntetést kaphatnak - írja a The Guardian. Paul Makonda, a város adminisztratív vezetője szerint már 5700 jelentés érkezett el hozzá több mint 100 meleg nevével.

A lapnak egy meleg aktivista elmondta, egyre rosszabb a helyzet, sokan menekülnek a városból. "Az aktivistákat célozzák meg, azt mondva, hogy promoválják a homoszexualitást. Bújkálnunk kell".

A tanzániai külügyminiszter nem feltétlenül támogatja a városvezető törekvéseit, de az is igaz, hogy semmit nem tesz ellene, sőt: egyre több a tisztviselők körében a homofób megnyilvánulás.

A homofób intézkedésekkel kéz a kézben járnak egyéb megtorlások is: két kormánykritikus politikust februárban 5 hónapos börtönbtüntetésre ítéltek, a múlt héten egy ellenzéki vezetőt gyűlöletkeltés miatt tartóztattak le. A politikus arról beszélt, hogy száznál is többen haltak meg akkor, amikor kormányerők és pásztorok csaptak össze – a kormány ezzel szemben négy áldozatról beszél.







EZT OLVASTA MÁR?

X