Ennyiszer vezette félre az embereket Trump 700 nap alatt


-A A+

Összesen 7546 alkalommal hangzott el hamis vagy félrevezető állítás Donald Trump szájából.

Az amerikai elnök az elmúlt 700 napban tett megjegyzéseit, beszédeit elemezte a The Washington Post.

A lap megjegyzi, elnökségének első 8 hónapjában összesen 1137 ilyen állítást találtak, ez napi ötöt jelent. Elnöksége további időszakának hasonló minősítésű megnyilvánulásait hozzáadva ehhez jött ki a 7546-os szám.

A második legerősebb hónapnak tavaly november számított, elsősorban a hatalmas kampányeseményeknek köszönhetően a 6-i választást megelőzően. Itt olyan gyűlés is lezajlott, amelyiken összesen 139 hamis vagy félrevezető állítást tett az elnök.

2032 állítás éppen a kampányidőszakban hangzott el, 1921 továbbit sajtóeseményeken mondott el, 1266-ot pedig a Twitteren tett közzé

A leggyakoribb hazugság az volt, hogy minden idők legnagyobb adócsökkentését hajtotta végre - ezt 124-szer említette meg a kampányeseményeken. A teljes listát tekintve a migráció kérdéséről tette a legtöbb hamis állítást, összesen 1076-ot. Külpolitikai és gazdasági kérdésektől 822, illetve 765 hamis megjegyzése volt, munkahelyekről 741.

Az itt elérhető adatbázisban összesítve, napra és hónapra bontva lehet megtekinteni az elhangzott vagy leírt állításokat, de a különböző témák szerint is lehet válogatni, legyen szó nem csak migrációról, de Oroszországról, egészségügyi rendszerről, fegyverekről, kutatásról és így tovább.








EZT OLVASTA MÁR?

X