Robbantássorozat húsvétkor Srí Lankán, több mint 200 halott (percről percre)


-A A+

Egymás után nyolc robbanás is történt húsvétvasárnap Srí Lankán, a fővárosban, ezek közül a legutóbbi egy északi peremkerületben. Korábban három keresztény templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. A friss hírek szerint több mint 200 ember meghalt, további több mint 450-en pedig megsebesültek – jelentették különböző helyi források. Cikkünk frissül.

09:54
Srí Lanka lakosságának közel tíz százaléka katolikus vallású

A 20 milliós lélekszámú Srí Lanka lakosainak közel tíz százaléka katolikus vallású, de vélhetően több külföldi hívő is volt a templomokban, akik a szigeten töltik a húsvéti szabadságukat. Külföldi áldozatokról vagy sérültekről nem érkezett információ. (Origo)

09:47
Megrongálódott az egyik templom teteje

A közösségi oldalakra felkerült egyik videó szerint az egyik templomban a tetőburkolatot is leszakította a robbanás.

09:40
Még egyetlen terrorszervezet sem vállalta a felelősséget

Colombóban egy Szent Antalról elnevezett templomot ért támadás. A két vidéki: a fővárostól északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-temploma, a másik pedig a keleten lévő Batticsaola városban van. Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként. (MTI)

09:20
Újabb robbantásoktól tartanak

A srí lankai kormány válságtanácskozást hívott össze, újabb merényletektől tartanak. (MTI)

09:18
Hat helyen robbantottak

Robbanások történtek vasárnap Srí Lankán több templomnál és szállodánál. A helyi közlésekre hivatkozó első jelentések szerint Colombóban egy templomot és két szállodát ért támadás, de robbanás rázott meg a húsvéti szertartás idején egy templomot a fővárostól északra fekvő Negombóban is. Hat különböző helyen, köztük legalább két templomban robbantottak. A merényletek helyszínei turisták által is sűrűn látogatott területek. A katolikus templomokban általában sok hívő volt a húsvétvasárnapi mise miatt. (MTI)












EZT OLVASTA MÁR?

X