The Sun: romániai bűnbandák miatt zárt be a Louvre


-A A+

Román bűnbandák miatt zárt be a Louvre – ezzel a címmel tálalta internetes kiadásában a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun azt a hírt, hogy szerdán zárva tartott a világ talán legjelentősebb múzeuma Franciaország fővárosában. A Louvre munkatársai reggel nem indultak el dolgozni, így tiltakozva a zsebtolvajok egyre agresszívabb tömegei miatt.

Az évente tízmillió látogatót befogadó Louvre – melynek egész gyűjteményének megtekintéséhez a legenda szerint egy hónap lenne szükséges – alkalmazottai az utóbbi időkben már félve mentek be dolgozni. A többek között a Mona Lisát is magáénak tudható múzeumban a hetekben egyre több lett a zsebtolvaj, akik csoportokban támadtak.luvr

A rablóbandák gyakran harminc emberből álltak, köztük gyerekekből is, és nem csak a munkásokat, hanem a látogatókat is megtámadták, vagy egyszerűen felmetszették zsebeiket. Jelenlétük sajnos eddig sem volt szokatlan a kulturális fellegvárban, de a beszámolók szerint újonnan egyre nagyobb tömegben bukkantak fel és viselkedésük is agresszívabb lett.

A Louvre vezetősége mindenkit megnyugtatott, hogy a múzeum a rendőrség bevonásával fog rendet teremteni és a mai nap újra megtekinthetővé vált a fantasztikus gyűjtemény.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X