Az izraeli nagykövet megvédte Orbánt


-A A+

Izrael budapesti nagykövete szerint Orbán Viktor miniszterelnök azonnali reakciója volt az egyetlen helyes megoldás a holokausztra emlékező, az április 21-i budapesti Élet menete körül kialakult helyzetben. Egy szervezet ugyanarra a napra hirdetett meg motorosfelvonulást Adj gázt! elnevezéssel.

Ilan Mor csütörtöki, szekszárdi látogatásán tartott sajtótájékoztatón az április 21-i rendezvénnyel kapcsolatban azt mondta: biztos abban, hogy a rendőrség és más biztonsági szervezetek teljesíteni fogják feladatukat. A nagykövet előrebocsátotta: "vendégként" nincs abban a helyzetben, hogy tanácsokat adjon.mor

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vasárnap tette közzé, hogy az Élet menetével azonos napra hirdette meg egy csoport Budapesten az Adj gázt! elnevezésű Magyar motoros menetet.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy április 21-én ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok menetét. A motoros szervezet vezetője, Jeszenszky Sándor szerdán azt közölte, hogy bíróságon támadják meg az ORFK tiltó határozatát.

Ilan Mor azt mondta, a politikusok már beszéltek, most az igazságszolgáltatásnak kell befolyásmentesnek lennie. Megjegyezte: egy hasonló felvonulást Izraelben is brutális provokációnak tartanának. "Szilárd meggyőződésem, hogy a demokratikus folyamatok Magyarországon helyes következtetést eredményeznek" - mondta a nagykövet.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X