Szétszaggatták a halálra vert erdélyi magyar mellkasát


-A A+

"Megvártam a boncolás végét, és bementem a bátyámhoz. Úgy nézett ki, hogy nem lehet azt elmondani szavakkal. Szét volt szaggatva a mellkasa, a hasa aljáig tiszta kék-zöld foltok voltak rajta. A homlokán is egy hatalmas vörös foltot láttam" – idézte a Kecskeméti Hírhatár a gyanú szerint rendőrök által agyonvert Bara József testvérét, Csaba Sándort.redndor

Tőle értesült az áldozat Kecskeméten élő lánya is a történtekről. "Miért ütötték még tovább, amikor már látták, hogy rosszul van? Azért kellett meghalnia, mert szegényesebben volt öltözve és akkor ő már egy bűnöző? Akkor meg lehet verni egy embert az őrsön?" – idézi a helyi lap a lányt. Ők a rendőröknek halálbüntetést szeretnének, Bara Józsefet pedig Erdélyben, szülőföldjén temetnék el.

Az erdélyi férfit az izsáki rendőrőrsön kihallgatás közben verték agyon rendőrök. A két rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője azt mondta: a bíróság úgy ítélte meg, hogy a két férfi megalapozottan gyanúsítható kényszervallatás, valamint halált okozó testi sértés elkövetésével.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X