A rendőrség feljelentette a halálra vert erdélyi magyart


-A A+

Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek annak a két rendőrnek a felettesei, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az intézkedésük alatt hétfőn meghalt egy előállított férfi az izsáki rendőrőrsön - erősítette meg a nol.hu értesülését a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-nek.

Gyugyi Csilla elmondta: a feljelentést az ügyben eljáró Bács-Kiskun Megyei Nyomozó Ügyészség az elkövető halála miatt - ez a büntetőeljárás akadályának minősül - elutasította. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem kommentálta az esetet. Gál Kristóf szóvivő az MTI-vel azt közölte: a történtekkel kapcsolatban kizárólag a megyei nyomozó ügyészség jogosult nyilatkozni.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint vérlázító és teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy az izsáki rendőrök felettesei feljelentették azt a férfit, akit két rendőr állított elő az izsáki rendőrőrsre, majd a rendőri intézkedés következtében meghalt hétfőn.

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő az MTI-vel közölte: egy jogállamban "semmilyen mértékben" nem fogadható el ez a lépés. Hozzátette: ez is mutatja azt a morális állapotot, amelybe Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök "zülleszti a rendőrséget".








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X