Az egység fontosságát hangsúlyozta Gabriel Leş az Észak-atlani Szerződés keretében


-A A+

A NATO-tagállamok védelmi minisztereinek brüsszeli találkozója alkalmából Gabriel Leş védelmi miniszter a szövetségesek egységének és összefogásának fontosságát hangsúlyozta, mivel az a jelenkor kihívásaira tehető válaszlépések alapvető feltétele.

A román védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a találkozó első napján a nukleáris elrettentés erősítéséről és a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú rakéták felszámolásáról szóló szerződéssel (INF) kapcsolatos fejleményekről tárgyaltak az illetékesek.

Gabriel Leş a szövetségesek egységének és összefogásának fontosságát hangsúlyozta.

A szaktárca beszámolója szerint a szerdai napot lezáró munkavacsorán, amelyen Federica Mogherini, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Svédország és Finnország képviselői is részt vettek, a romboló technológiák fejlesztésének a kollektív biztonságra gyakorolt hatása, valamint az Európai Unió és a NATO közötti együttműködés volt a központi téma.

A tárcavezető ezzel kapcsolatban azon az állásponton volt, hogy az országok szintjén a befektetések, míg a szövetségesek szintjén a közös projektek fontos terepet nyújthatnak az EU és a NATO együttműködésében.
EZT OLVASTA MÁR?

X