Másodszor is felfüggesztették az EU-csúcsot - kedden folytatódnak a tárgyalások


-A A+

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felfüggesztette hétfőn az európai uniós csúcstalálkozót, a megbeszélések kedden 11 órakor folytatódnak - írta Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében hétfőn.

Tusk tanácsi elnök a csúcsértekezletet második alkalommal függesztette fel. A vasárnap délután megkezdett tanácskozást Tusk kezdeményezésére a tagállamok vezetőivel folytatott, mintegy nyolc órán át tartó kétoldalú megbeszélések szakították meg, azonban ezt követően sem értek el előrelépést.

Az MTI úgy tudja, hogy a szociáldemokrata Frans Timmermans jelöltségét nem bocsátották szavazásra, mert nem volt elég támogatása. Az ülés kedden 11 órakor folytatódik. A rendkívüli csúcstalálkozón a tagországok állam-, illetve kormányfői egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

A Politico című brüsszeli hírportál egy diplomatától úgy értesült, hogy ha nem jutnak döntésre, az újonnan alakuló Európai Parlament második plenáris ülését megelőzően, július 15-én újabb csúcstalálkozóra kerülhet sor.








EZT OLVASTA MÁR?

X