FRISSÍTVE – Újabb terrortámadás volt Kabulban, meghalt egy román katona


-A A+

FRISSÍTVE: Újabb pokolgépes merénylet történt Kabul kormányzati negyedében. A talibánok által elkövetett csütörtöki támadásnak 5 halottja és 35 sebesültje van. Életét vesztette egy román katona is. Az elhunytat post mortem alhadnagyi rangra léptették elő.

A román állampolgár halálhírét megerősítette a védelmi minisztérium is. A nagy erejű robbanást egy kisbuszba rejtett pokolgép okozta az afgán főváros Sas-Darak negyedében, ahol külföldi nagykövetségek és más kormányzati épületek is találhatók. A merénylet elkövetését a szélsőséges tálibok vállalták magukra.

Mint ismert, hétfőről keddre virradóan történt már Afganisztán fővárosában egy terrortámadás, amelyben Románia kabuli diplomáciai képviseletének egyik tagja meghalt, egy másik súlyosan megsebesült. Románia 2002 óta vesz részt az afganisztáni békefenntartó műveletekben, jelenleg 762 román katona szolgál a nemzetközi békefenntartó misszióban. 2002 óta harminc román katona vesztette életét Afganisztánban.

Post mortem léptették elő a katonát

Tizedesi rangja volt és sofőri feladatot látott el az a román katona, aki küldetés közben vesztette életét csütörtökön Afganisztánban. Az elhunytat post mortem alhadnagyi rangra léptették elő.

Ciprian-Ştefan Polschi tizedes a NATO kabuli parancsnoksága keretében látott el sofőri munkát. A 38 éves férfi Afganisztán fővárosának közelében, feladata teljesítése közben vesztette életét csütörtökön, amikor pokolgépes robbanás történt Kabul úgynevezett Zöld Zónájában (Green Zone). Ciprian-Ştefan Polschi nős volt és két gyermek édesapja. 2004 óta szolgált a hadseregben, ez volt a harmadik afganisztáni küldetése – derül ki a védelmi minisztérium honlapján közzétett tájékoztatásból.

Gabriel Leş védelmi miniszter aláírta Ciprian-Ştefan Polschi posztumusz előléptetését alhadnagyi rangra. A tárca ugyanakkor mély gyászát fejezte ki a katona halála miatt, és részvétét tolmácsolta a gyászoló családnak.

Pénteken az ország katonai egységeiben fognak tisztelegni a küldetés közben elhunyt Ciprian-Ştefan Polschi emléke előtt.








EZT OLVASTA MÁR?

X