Kitüntette Trump az al-Bagdadi elleni akcióban közreműködő kutyát


-A A+

Kitüntette hétfőn Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők októberi rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen. A Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. „Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges” – jellemezte Trump a belga pásztorkutyát. „Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája” – tette hozzá, amint egy medállal és egy plakettel jutalmazta a hős kutyát.

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva. „Conan egy valódi hős” – hangoztatta Pence megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét. „Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak” – mondta Trump a Fehér ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.
EZT OLVASTA MÁR?

X