Január végén volt az első haláleset Brazíliában, és nem március 17-én


-A A+

A brazil egészségügyi minisztérium közölte, hogy az új típusú koronavírusos megbetegedés (Covid-19) okozta első haláleset január utolsó hetében történt az országban, és nem március 17-én, ahogyan azt eddig állította.

Wánderson Oliveira, a tárca tisztségviselője elmondta, hogy visszamenőlegesen vizsgáltak légúti komplikációkkal kapcsolatos eseteket és haláleseteket, és a vizsgálat megállapította, hogy a koronavírus első halálos áldozata egy 75 éves nő volt a délkelet-brazíliai Minas Gerais államban, aki január 23-án hunyt el.

Oliveira nem azonosította a halálos áldozatot, és nem szolgált további részletekkel, de rámutatott arra, hogy a betegséget „nyilvánvalóan” külföldről hozták be. Brazíliában eddig 299-en haltak bele a kórba, 7910 új fertőzést jegyeztek fel csütörtökön, előző nap 240 volt a halottak száma, és 6836 a fertőzötteké.

Jair Bolsonaro brazil elnök a Jovem Pan nevű brazil rádiónak adott interjúban ismét bírálta a járvány megfékezése céljából bevezetett, a közösségi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, a kereskedelem újraindítását szorgalmazta, és bírálta Luiz Henrique Mandetta egészségügyi minisztert, akiből szerinte hiányzik az alázat a válság kezeléséhez.








EZT OLVASTA MÁR?

X