Rekordalacsony az új koronavírusos fertőzések száma Belgiumban


-A A+

A koronavírus okozta megbetegedés miatt az elmúlt 24 órában kórházba szállítottak, valamint az igazolt új esetek száma is a legalacsonyabb a járvány megjelenése óta Belgiumban. Hollandiában stabil maradt az új megbetegedések mutatója. Luxemburg egy új fertőzöttről adott hírt kedden.

A belga közegészségügyi szolgálat keddi tájékoztatása szerint hétfő óta 89 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. Soha nem volt ilyen alacsony a fertőzésszám Belgiumban a vírus március elejére datál megjelenése óta. Összehasonlításképpen vasárnap 154, hétfőn 122 volt az újonnan igazolt fertőzöttek száma. Továbbra is az észak-belgiumi Flandriában regisztrálták a legtöbb (44) fertőzöttet. A déli Vallóniában 34 esetet jegyeztek fel, míg a brüsszeli régióban 11-et. A járvány kezdete óta 59 437 embernél mutatták ki a fertőzést.

Amíg hétfőn még 26, addig kedden mindössze 16 embert szállítottak kórházba. Jelenleg 573 ágyat foglalnak el koronavírussal fertőzött betegek. Közülük 115-en részesülnek intenzív ellátásban, egyel kevesebben mint előző nap. Kedden kilencen hagyhatták el az egészségügyi intézményeket.

A járvány következtében elhunytak napi száma lényegében stabil maradt. Az elmúlt 24 órában 13-an haltak meg az országban, míg számuk tegnap 11 volt. Az elhalálozások mindegyike kórházban történt, ami azt jelenti, hogy a járványhoz kötődő első, március 11-én bekövetkezett haláleset óra most először nem hunyt el senki sem idősek otthonában. Idáig Belgiumban 9619 emberéletet követelt a betegség.

Hollandiában a hatóságok kedd délután arról tájékoztattak, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma több napja lényegében azonosnak mondható. Míg hétfőre 165, kedden 164 esetben volt pozitív a vírusteszt eredménye. Ezzel ez idáig 47 903 ember esetében mutatták ki a kórokozó jelenlétét az országban. A járvány következtében elhunytak száma emelkedett, de a korábbi adatokhoz képest alacsony szinten maradt. Noha tegnap hárman, az elmúlt 24 órában 15-en hunytak el a koronavírushoz köthetően. A kórokozó hollandiai megjelenése óta 6031-en haltak meg.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium több mint két hete nem jelentett a koronavírushoz köthető egyetlen halálesetet sem. A járvány helyi megjelenése óta 110 ember hunyt el a betegségben. Átlagéletkoruk 84 év. A múlt hét folyamán 16, hétfőre négy, kedden egy ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét. Ezzel a nagyhercegségben 4040-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Átlagéletkoruk 43 év. Kórházban 28 embert ápolnak, néggyel többet, mint tegnap. Az ápoltak közül kettő részesül intenzív ellátásban.
EZT OLVASTA MÁR?

X