Beol.hu: marad a szigor a magyar–román határon


-A A+

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő intézkedések miatt a magyar–román határon nem magyar állampolgárok továbbra sem léphetnek be Magyarország területére, csak különleges esetben – írja a beol.hu.

A magyarországi Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján a beol.hu tette fel a kérdést, hogy a Romániában vasárnap ismét 300 fölé ugrott koronavírusos megbetegedések száma miatt kell-e aggódniuk a határ mentén élőknek.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: „A magyar–román határátkelők schengeninek minősülnek, így forgalmuk ellenőrzése folyamatos. A jelenlegi kormányrendelet szerint ezeken nem magyar állampolgár Magyarország területére nem léphet be. Ez alól kivételt csupán az agrárágazatban dolgozók, a különös méltányolási engedéllyel rendelkezők, illetve a Nyugat-európai úticéllal rendelkező román állampolgárok képeznek.”

Hozzátette, az Operatív Törzs folyamatosan elemzi és értékeli a Romániában lévő járványügyi adatokat, és a jelenlegi információk alapján pedig úgy gondolják, hogy a fent említett szigorú korlátozások fenntartása továbbra is indokolt.

A külhoni – magyarországi lakcímmel rendelkező – magyar állampolgárok (a kettős állampolgárok) státusa még mindig nem tisztázott ilyen szempontból.








EZT OLVASTA MÁR?

X