WHO: a koronavírus-járvány terjedése világszerte egyre gyorsabb


-A A+

A koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban – figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteken, arra utalva, hogy az előző nap százötvenezer esettel rekordot döntött az újonnan észlelt koronavírusos fertőzöttek száma.

Az újabb esetek csaknem felét az amerikai kontinensről jelentették – hangsúlyozta virtuális genfi sajtókonferenciáján a WHO főigazgatója. Mint mondta, nagyobb számban jelentettek új fertőzötteket a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából is.

„A világ egy új és veszélyes fázishoz érkezett. Sok embernek érthetően elege van abból, hogy otthon kell maradnia. Az államok pedig érthetően újra szeretnék indítani a gazdasági és a társadalmi életet. A vírus azonban még mindig gyorsan terjed, még mindig halálos, és a legtöbb ember még mindig fogékony a fertőzésre” – tette hozzá.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az emberek lelkére kötötte, hogy tartsák be a távolságtartási szabályokat, mossanak rendszeresen kezet, és kövessék a higiéniai óvintézkedéseket. Hangsúlyozta, hogy minden fertőzöttet fel kell kutatni, azokat pedig, akikre az esetleges fertőzés gyanúja vetül, el kell különíteni.

Világszerte 8 641 521 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 459 474, a gyógyultaké pedig 4 234 310 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint. Egy nap alatt közel 180 ezer új beteget regisztráltak, ami új rekordnak számít. Az elmúlt napokban 140 ezer körüli új beteg volt.







EZT OLVASTA MÁR?

X