Illegális menekülteket szállító furgon szenvedett balesetet Észak-Macedóniában


-A A+

Illegális bevándorlókat szállító furgon ütközött neki több járműnek Észak-Macedónia déli részén, a görög és a bolgár határ közelében, nyolcan megsérültek - közölte a helyi rendőrség szerdán.

Az illetékesek tájékoztatása szerint a furgon nagy sebességgel haladt, amikor egy autóval ütközött, majd belehajtott több parkoló járműbe az Észak-Macedónia délkeleti részén található Sztrumica közelében kedden. A 15 afgán, 9 pakisztáni, 6 bangladesi és egy-egy szíriai és iraki migráns közül nyolcan megsérültek, őket kórházba szállították, a többieket a Gyevgyelijánál található befogadóközpontban helyezték el, és visszatoloncolják őket Görögországba. A 27 éves észak-macedón sofőrt embercsempészet gyanújával letartóztatták.

Egy nappal korábban több mint kétszáz illegális bevándorlót fedeztek fel egy kamionban a nyugat-balkáni országban. A 211 fős csoportot a határőrség találta meg nem messze Görögországtól egy ellenőrzés során Bogorodica település közelében.

Az észak-macedón kormány a múlt héten ismét migrációs válsághelyzetet hirdetett az ország északi és déli határszakaszán az illegális bevándorlók számának jelentős növekedése miatt. Rendkívüli állapotot és válsághelyzetet először 2015 augusztusában rendeltek el, amikor a nyugat-balkáni országba naponta tízezrével érkeztek illegális bevándorlók. Később ezt évente, félévente meghosszabbították, és még az idei év márciusában is érvényben volt, ám a koronavírus-járvány kitörésekor hatályon kívül helyezték.








EZT OLVASTA MÁR?

X