Újabb két romániai turistát diagnosztizáltak koronavírussal Görögországban


-A A+

Újabb két Görögországban tartózkodó román állampolgárról derült ki szerdán, hogy koronavírussal fertőzöttek, ezzel már hétre emelkedett a számuk. A görög kormány sürgősségi intézkedéseket fontolgat, írja a Digi24.ro.

A görög sajtó számolt be arról, hogy Athénban kórházban kezelnek a fertőzéssel egy 60 éves romániai nőt, aki látogatóba érkezett a főváros közelében dolgozó lányához. Bár a Promachonas határátkelőn lépett be az országba, ahol tesztelték és eredménye negatív lett, néhány nap múlva jelentkeztek rajta a COVID-19 tünetei, ezért kórházba utalták.

A második szerdán jelzett esetre Korfun bukkantak a hatóságok, a férfit feleségével együtt karanténba helyezték.

Eddig legalább hét romániai állampolgárnak lett pozitív a koronavírus-tesztje Görögországban, de hasonló esetek más országokból érkező turisták között is vannak, ezért a görög kormány szerda délutáni ülésén próbál megoldást keresni a helyzetre.

A görög határtól egyébként szerda éjjel több romániai turista volt kénytelen visszafordulni, mert nem tudták, hogy a korábban bejelentett hajnali hat óra helyett már éjféltől kötelezővé tették a negatív PCR koronavírus-tesztet az országba való belépéshez.








EZT OLVASTA MÁR?

X