Jelenleg ezeket a romániai megyéket tartja járványügyi szempontból kockázatosaknak Németország


-A A+

A német szövetségi hatóságok csütörtökön aktualizálták a „kockázatos övezetekhez” tartozó régiók listáját.

Romániából felkerült Vâlcea megye, és lekerült Ialomița, Mehedinți és Temes megye. Jelenleg tehát Bukarestet és 15 másik romániai megyét tartanak a német hatóságok a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosaknak: Argeș, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Buzău, Dâmbovița, Galac, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea és Vrancea. 

Minden személy, aki ezen régiók valamelyikéből utazik Németországba, 14 napos házi elkülönítésbe kerül – állampolgárságtól függetlenül. A karanténkötelezettség alól kivételt jelentenek azok, akik felmutatnak egy negatív, német vagy angol nyelvre lefordított koronavírustesztet, amelyet lefentebb 48 órával az országba lépés előtt készítettek, vagy pedig azok, akik az országba érkezés után legtöbb 72 órával alávetik magukat egy ingyenes koronavírustesztnek. A Covid-19 tüneteit mutató személyek nem mentesülnek a házi karantén kötelezettsége alól, akkor sem, ha a 48 órával az országba lépés előtt, vagy a 72 órával az országba lépés után készített teszt eredménye negatív. 

Ez utóbbi esetben a 116 117-es orvosi sürgősségi számon kell bejelentkezni. Ha a tesztet az országba lépéskor végezték el, az érintetteknek kötelességük karanténba vonulni mindaddig, amíg az eredményről értesítik. Ugyanakkor, a kockázatos övezetből érkezőknek egy helymeghatározó űrlapot kell kitölteniük (Public Health Passenger Locator Form), amelynek román nyelvű változata letölthető erről a linkről.

További információk a bukaresti külügyminisztérium oldalán találhatók.  

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres/EPA)








EZT OLVASTA MÁR?

X