Örmény támadás érte Azerbajdzsán második legnagyobb városát


-A A+

 

Vasárnap is dörögtek a fegyverek a Kaukázusban; azeri közlés szerint örmény támadás érte Azerbajdzsán második legnépesebb városát, míg örmény állítás szerint az azeriek ismét nehéztüzérséggel lőtték Hegyi-Karabah székvárosát, Sztepanakertet.

Az azeri külügyminisztérium közölte: rakétatámadás érte Örményország irányából Gandzsa városát, és a katonai csapásban meghalt egy civil, négy másik pedig megsebesült.

Örményország tagadta, hogy hadereje a 335 ezres várost támadta volna, de Arajik Harutjunján, Hegyi-Karabah vezetője azt mondta, csapataik megsemmisítettek egy légibázist az azeri városban. Örmény közlés szerint a Gandzsa melletti katonai repülőtérről szálltak föl azok a vadászgépek, amelyek Hegyi-Karabahban hajtottak végre támadásokat. Harutjunján azt is közölte a Twitteren, hogy az azeri erők ismét "civil célpontokat" támadtak Sztepanakertben.

A negyedszázados konfliktusban korábban nem tapasztalt hevességgel dúlnak a harcok.

Közzétette: Maszol.ro – 2020. szeptember 29., kedd

Örményország és Azerbajdzsán között egy hete robbantak ki harcok a vitatott hovatartozású, örmények lakta, de hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó terület, Hegyi-Karabah ürügyén. A harcok örmény források szerint eddig több mint 200 halálos és sebesült áldozatot követeltek, az azeri fél 19 civil halálos áldozatról és 60 sebesültről számolt be.

A nagyhatalmak - Oroszország, az Egyesült Államok, Franciaország és az Európai Unió - egyelőre hiába szólították föl a feleket a harcok beszüntetésére.
EZT OLVASTA MÁR?

X