Újabb negatív rekord: 4000-hez közelít a magyarországi napi fertőzésszám


-A A+

Szombatra 3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 75 321 főre nőtt a Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. Az aktív fertőzöttek 26 százaléka, az elhunytak 33 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. Kórházban 4048 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 281 ember van lélegeztetőgépen.

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. Valamint 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban, és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is.

(Címlapkép forrása: MTI Infografika)








EZT OLVASTA MÁR?

X