Koronavírus Magyarországon: először haladta meg a százat a halottak száma


-A A+

Újabb 4709 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 99 625 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2250 főre emelkedett, 23 213-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 74 162 fő. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 30 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 5489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 391-en vannak lélegeztetőgépen – adta közre a koronavirus.gov.hu.

A kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be kedden. A veszélyhelyzet idejére életbe lépett az éjszakai kijárási korlátozás. Éjfél és reggel öt óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, néhány kivétellel.

A kormány arról is döntött, hogy be kell zárni a szórakozóhelyeket, és mostantól a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkviselés. Emellett továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, valamint a vendéglátóhelyeken.

(Címlapkép: MTI-Infografika)








EZT OLVASTA MÁR?

X