Koronavírus Magyarországon: megdőlt a napi új fertőzöttek számának rekordja


-A A+

Az elmúlt 24 órában 6495 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 147 961 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 110 256 fő. 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen – adta közre a koronavírus hivatalos tájékoztatási oldal.

A 6495 új fertőzött rekordot jelent, az eddigi csúcs 5318 azonosított eset volt 24 óra alatt november 6-án.

Hétfőtől 93 magyarországi kórházban lesznek katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Magán és családi rendezvények – például: születésnap – 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.








EZT OLVASTA MÁR?

X