Belehajtott egy autó a berlini kancellári hivatal zárt főkapujába


-A A+

Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapujába. Az autó sofőrjét őrizetbe vették, vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának. Személyi sérülés nem történt, az autó és a kapu megrongálódott – közölte a német főváros rendőrsége.

Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is. Ezzel kapcsolatban a rendőrség hangsúlyozta, hogy Angela Merkel kancellár, kormányának tagjai és hivatalának munkatársai egy pillanatig sem voltak veszélyben.

A Bild című lap beszámolója szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy az autó egyik oldalán az „Átkozott gyermek-, és idősgyilkosok", a másik oldalán pedig a „Le a globalizációs politikával!" felirat olvasható. A lap szerint ugyanezzel a sötét kombi Volkswagennel 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatalán főkapujának. Akkor az egyik oldalon a „Le a gyilkos klímaváltozással!", a másikon a „Szeretlek, Nicole" felirat állt, ugyanolyan betűkkel, amilyenekkel a szerdai üzeneteket elhelyezték. A 2014-es esetben az autó kis sebességgel hajtott neki a kerítésnek, sérülés nem történt, a 48 éves sofőrt őrizetbe vették.

 

Hat év elteltével, a szerdai eset után egy hat évvel idősebb, 54 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrség adatai szerint. Ügyében a berlini tartományi bűnügyi hivatal államvédelmi osztálya indított nyomozást.








EZT OLVASTA MÁR?

X