Kínában és Dél-Koreában is nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma


-A A+

Az elmúlt 24 órában nőtt a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma Kínában, ahol 2019 végén először regisztrálták a megbetegedést. Dél-Korea szombaton jelentette az elmúlt tíz hónap legmagasabb fertőzésszámát.

Kínából vasárnap 24 fertőzöttet jelentettek, 11-el többet mint előző nap. A tünetmentes fertőzöttek száma – amelyeket Kína nem tekint igazolt esetnek – 17-ről 14-re csökkent.

A szárazföldi Kína területéről a hatóságok eddig 86 735 fertőzöttet jelentettek, a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem 94 217 esetet számolt. A kínai hatóságok szerint 4634 fertőzött hunyt el eddig, az amerikai egyetem szerint 4749.

Az esetek növekedése kapcsán a kínai hatóságok Hajnan régiót figyelik, a turisztikai szempontból vonzó térségben ugyanis megnőtt a látogatók száma, miután hat hónapja nem regisztráltak itt koronavírus-fertőzést. Két turistáról kiderült, hogy kapcsolatba kerültek egy Hszian városából származó tünetmentes fertőzöttel. Ők és 43 kontaktjuk most karanténban vannak.

Az utóbbi hónapokban Hszincsiangból, Santungból, Sanghajból, Tinecsinből, Szecsuánból és Hejlungcsiangból jelentettek új fertőzötteket.

Dél-Koreából vasárnap 1030 új esetet jelentettek, az előző napi 950 után. A járvány kezdete óta 42766 fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma 580. Az 51 millió lakosú ország volt az első, amelyik a fertőzöttek monitorizálásával és a tömeges teszteléssel sikeresen kordában tudta tartani a járvány terjedését. A koreai miniszterelnök országos karantént helyezett kilátásba, amennyiben a mutatók nem javulnak.

(Címlapfotó: Agerpres/Xinhua)








EZT OLVASTA MÁR?

X