Többen megsérültek a Trumpot támogató tüntetésen


-A A+

Ismét több ezren tüntettek az Egyesült Államok több városában helyi idő szerint szombaton Donald Trump amerikai elnök mellett. Washingtonban a demonstrálók összecsaptak az Antifa mozgalom aktivistáival.

A WRC-TV nevű washingtoni televíziós csatorna arról számolt be, hogy négy embert szúrt sebekkel kórházba szállítottak, a rendőrség Twitter-üzenetben pedig 23 személy őrizetbe vételét jelentette be.

A Reuters hírügynökség helyszíni beszámolói szerint az elnököt támogató tüntetők között feltűntek a Stop the Steal (Állítsd meg a lopást) nevű csoport tagjai is, akik a szerintük elcsalt november 3-i elnökválasztás nyomán jöttek létre, valamint a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű csoport. Az utóbbiak éjjel a Fehér Ház közelében összecsaptak az Antifa, illetve a Black Lives Matter (BLM, „A fekete életek számítanak”) mozgalom tagjaival. Az AP hírügynökség szerint a Proud Boys csoportjából többen golyóálló mellényt viseltek.

A tüntetők egyebek közt a „Még négy év!” jelszót skandálták, ezzel utalva arra, hogy Donald Trumpot tekintik az elnökválasztás győztesének.

Donald Trump Twitter-üzenetben közölte, nem tudott a gyűlésről, de örömét fejezte ki.

 

Minnesota, Nebraska és Alabama államokból szintén Trump melletti szimpátiatüntetéseket jelentettek.

A tüntetésekre azután került sor, hogy pénteken az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét akarta érvényteleníteni az elnökválasztáson négy tagállamban. Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges csalást követtek el.

(Címlapfotó: Agerpres/EPA)








EZT OLVASTA MÁR?

X