Újabb EU-tagállam szigorítja a Romániából érkezők beutazását


-A A+

Máltára csak az érkezés előtt legtöbb 72 órával elvégzett, negatív (PCR) koronavírusteszttel lehet beutazni – hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a külügyminisztérium.

A máltai hatóságok nem részletezték, de a külügy azt ajánlja, hogy a teszteredményt angol nyelven mutassuk be. Akinek nincs tesztje, annak saját költségen 14 napos karanténba kell vonulnia. 

Emellett a Máltára utazóknak két formanyomtatványt is ki kell tölteniük: egy utasnyilatkozatot (Travel Declaration Form) és egy utaskereső nyilatkozatot (Passenger Locator Form), amelyek letölthetők a www.maltairport.com/declarationforms/ honlapról. További információk a máltai utazási feltételekről a www.maltairport.com/covid19/ címen találhatók.

A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a cataniai román konzulátus telefonszámain: +39.095.537.909 és +39 095 536 139. Azok, akik különleges helyzetbe kerültek, hívhatják a konzuli hivatal +39 320 965 3137-es segélyhívószámát. A külügyminisztérium javasolja továbbá a www.mae.ro/node/51947, a catania.mae.ro/, és a www.mae.ro weboldalak tanulmányozását.  

(Címlapfotó forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X