Egyenes adásban oltották be az amerikai alelnököt


-A A+

Mike Pence a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát kapta.

Élőben követhették az amerikai tévénézők pénteken, ahogy Mike Pence alelnöknek beadják a koronavírus elleni vakcinát. Pence, honfitársainak az oltóanyag biztonságos és hatékony voltában való bizalmát kívánta erősíteni azzal, hogy egyenes adásban oltatta be magát.

Az alelnökkel együtt a felesége, Karen is megkapta az oltást. Az alelnöki párt a Fehér Házban oltották be. Mike és Karen Pencenek a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát adták be.

Joe Biden megválasztott elnököt valószínűleg jövő héten fogják beoltani. A 78 éves Biden, előrehaladott kora miatt a veszélyeztetett kategóriába tartozik.

Nemrég Barack Obama, George W. Bush és Bill Clinton korábbi elnökök is bejelentették, nyilvánosan, a kamerák előtt fogják beoltatni magukat, ezzel ösztönözve az amerikai polgárokat, hogy beadassák maguknak a vakcinát.

A koronavírus fertőzésen átesett Donald Trump egyelőre nem oltatja be magát, azt nyilatkozta, „a megfelelő pillanatban” teszi ezt majd meg. A leköszönő elnök szavazói között sokkal nagyobb arányban vannak vírustagadók, mint a demokrata táborban.








EZT OLVASTA MÁR?

X