Meggyilkolhattak egy ismert orosz biológust, aki a koronavírus-vakcinán is dolgozott


-A A+

Kétes körülmények között találtak rá vasárnap Alekszandr Kaganszkij ismert orosz biológus holttestére Szentpéterváron.

A 45 éves férfi alsóneműben volt, amikor kizuhant 14-ik emeleti lakásának az ablakán. A rákkutatásban és a koronavírus elleni orosz vakcina kidolgozásában végzett munkája miatt országosan elismert tudós holttestén szúrt sebeket is találtak – írja a The Sun brit napilap.

Az orosz hatóságok egy szintén 45 éves férfit, Kaganszkij egyik ismerősét gyanúsítják azzal, hogy meggyilkolta a kutatót, aki a szentpétervári, a washingtoni és az Edinburgh-i egyetem laboratóriumában is dolgozott korábban, továbbá ő vezette a vlagyivosztoki Távol-keleti Szövetségi Egyetem orvostudományi központját.

Kaganszkij nem rég támogatásban részesült hazájától, hogy az agydaganat diagnózisában és gyógyításában új módszereket dolgozzon ki. Kaganszkij elkötelezett híve volt a daganatos betegségek gyógynövényekkel és gombákkal történő gyógyításának.

A tudós meggyilkolásának esete azért is érdekes, mert idén tavasszal több orosz orvos is ablakon zuhant ki. Ők a szerencsétlenségeket megelőzően az ellen emelték fel a szavukat, hogy megfelelő felszerelés nélkül kényszerültek dolgozni egy járványkórházban.

(Címlapkép: The Sun)








EZT OLVASTA MÁR?

X