Kitört az Etna, földrengés kergette utcára a szicíliaiakat


-A A+

4,4-es erősségű földrengés rázta meg Szicíliát kedd este 21.27-kor, a körülbelül tíz másodperces talajmozgást az egész szigeten, Palermóban, Ragusában, Szirakúzában és Cataniában, sőt Málta szigetcsoportján is érezni lehetett, írja olasz híradások alapján a Telex.hu. A földrengés epicentruma a tenger alatt, 30 kilométeres mélységben lehetett a szigettől délre a La Repubblica szerint.

A Telexnek nyilatkozó ragusai lakos szerint az emberek a karanténszabályok ellenére is kiszaladtak az utcákra, az idős családtagokat is kivitték az otthonokból. A városban este 22 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom van érvényben a koronavírus-járvány miatt. A város polgármestere, Giuseppe Cassì az olasz sajtónak azt mondta, hogy károkról még nem érkezett hír.

A Ragusától több mint 130 kilométerre levő Etna március óta „éledt fel”, az utóbbi tíz napban különösen aktív volt. December 22-én hajnalban is kitört a vulkán, a lávafolyás nagyjából egy órán át tartott. A közösségi oldalakon sokan osztottak meg felvételeket az Etna kitöréséről, de december 22-i eseményről Boris Behncke, az Országos Geofizikai és Vulkanológiai Intézet (INGV) vulkanológusa készített videót:








EZT OLVASTA MÁR?

X