Újabb koronavírus-törzs jelent meg Afrikában


-A A+

Ez már a második mutáció a fekete kontinensen, a dél-afrikai után.

Röviddel azután, hogy Nagy-Britanniában és Dél-Afrikában a Covid-19 vírus mutánsait azonosították, újabb koronavírus-törzs tűnt fel a láthatáron, ezúttal Nigériában. „Különbözik a  Nagy-Britanniában és Dél-Afrikában azonosított variánsoktól” – nyilatkozta John Nkengasong, a Betegségek Ellenőrzéséért és Megelőzéséért Központok (CDC) igazgatója, egy Addis Abebában tartott sajtótájékoztatón. A nigériai mutáció a dél-afrikaival mutat erős hasonlóságot. Nkengasong hozzátette, hogy a CDC nigériai munkatársai további vizsgálatokat fognak végezni.

A Nagy-Britanniában azonosított koronavírus-törzs körülbelül 70 százalékkal ragályosabb, mint az eredeti változat. Az eddigi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az eredeti SARS-Cov-19 vírusnál nem veszélyesebb.

Nigéria a legnépesebb afrikai ország, lakóinak száma hozzávetőleg  200 millió. A nyugat-afrikai államot egyelőre kevéssé sújtotta a járvány. Mostanáig csak 80 ezer megbetegedésről tudnak a hatóságok, a napi új esetek száma általában ezer alatt van.

(Nyitókép: covid19.colorado.com)








EZT OLVASTA MÁR?

X