A brit sajtó sztárja lett az idei első román munkavállaló


-A A+

Január elsején érkezett meg Londonba, azóta interjút interjúra ad, naponta szerepel a televíziókban. Ő Victor Spirescu, az első román állampolgár, aki munkát vállalni ment az év első napján Nagy-Britanniába a munkaerőpiaci korlátozások eltörlése után – írta a Mediafax által idézett AFP hírügynökség.

A 30 éves fiatalember azon a Marosvásárhelyről érkező járaton ült, amelyet két brit politikus fogadott szerdán a Luton reptéren. Valamennyi utastársának volt már munkahelye Nagy-Britanniában, így a sajtó figyelme rá összpontosult.

„Nem azért érkeztem, hogy ellopjam az országukat. Dolgozni akarok, később hazatérek” – mondta a reptéren az újságíróknak. Victor Spirescu 19 éves menyasszonyát hagyta odahaza. A külföldi munkavállalásból szerzett pénzből nemrégiben vásárolt közös lakásukat szeretné felújítani.

A fiatalember Romániában volt már juhász, villanyszerelő és autóbádogos is. Londonban két nap alatt kapott munkát: jelenleg egy kocsimosóban dolgozik. Az AFP-nek elmondta: kissé nehezen szokja meg, hogy az emberek rendszeresen megállítják – barátságosan – az utcán, mert már látták a televízióban.








EZT OLVASTA MÁR?

X