Felrobbant egy helikopter Kelet-Ukrajnában


-A A+

Felrobbant egy Mi-8-as típusú helikopter pénteken a kelet-ukrajnai Donyeck megyei Kramatorszk városában - közölte Dmitro Timcsuk, az ukrán katonapolitikai kutatási központ vezetője. Állítása szerint az esetnek nincsenek áldozatai. 

A helyi tömegtájékoztatási eszközök jelentése szerint a település repülőterén, a polgári légikikötő felől legalább két robbanás volt hallható. A reptér felett sűrű füst gomolyog.  Kramatorszk repterét az ukrán hadsereg tartja ellenőrzése alatt. Közben robbanás történt péntek reggel a kijevi hatóságokat támogató erők egyik őrhelyén is a dél-ukrajnai Odessza közelében, a detonációban hét ember - köztük egy rendőr - megsebesült - jelentette az ukrán média a helyi belügyminisztériumi szervekre hivatkozva. 

https://www.youtube.com/watch?v=Z9SauG3-23o

Az 5 Kanal helyi televízióadó beszámolója szerint ismeretlenek gránáttal találták el az önvédelmi erők állását. A támadás idején heten tartózkodtak az őrhelyen, köztük egy közlekedési rendőr. Két aktivista és egy jogvédő ügyeletben volt, míg a többiek pihentek.

Értesülések szerint a gránát oda csapódott, ahol egy elemlámpának a fénye világított. Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy gránátvető hangját hallották.  A sérülteket kórházba szállították. A hatóságok nyomozást indítottak, tűzszerészek érkeztek a helyszínre.








EZT OLVASTA MÁR?

X