Kitört egy metró az állomásból Manilában


-A A+

Még vizsgálják, hogy mulasztás vagy technikai hiba okozta-e a szerdai metróbalesetet Manilában. Egy szerelvény útközben valamiért kettévált, az egyik része kitört a pályáról és a felszínen állt meg, egy forgalmas csomópontban. Legalább 34-en sérültek meg.

Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában úgynevezett könnyűmetró közlekedik. Egy vonal van, az majdnem tizenhét kilométeres, tizenhárom állomással. Ezek közül mindössze kettő van a föld alatt, a vonal nagy része magaspályán halad – derül ki a Manila Metro Rail Transit WikiPedia-szócikkéből.

A szerdai baleset a Taft Avenue nevű végállomásnál történt a délutáni csúcs idején. A vonat az előző megállóban összekapcsolódott egy másik szerelvénnyel, hogy a végállomásról azzal indulhasson majd vissza, a vonal másik vége felé.

Útközben azonban a két szerelvény valamiért kettévált, és a lekapcsolódott rész a végállomáson lerohant a pályáról, majd kitört az állomásról. A pálya végén lévő betonbak sem tudta megfogni.

A Malaymail Online szerint legalább 34 ember sérült meg a balesetben, halottakról nincs hír. Az angol nyelvű malajziai hírportálon animációt is közzétettek a szerencsétlenségről. Az AP hírügynökség tudósítás itt látható.

A metró egy forgalmas csomópontban állt meg, egy autót és egy motorkerékpárt is tönkretett. A közlekedési vállalat szóvivője azt mondta: vizsgálják a balesetet, és keresik az esetleges felelősöket.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X