Most a londoni metróaluljárókat lepték el romániai koldusok


-A A+

A szigetországi média rendszeresen hírt ad arról, hogy kelet-európai bevándorlók lepik el London híres belvárosi parkjait és tereit. Most azonban a dailymail.co.uk hírei szerint felfedezték maguknak a metróaluljárókat is.

A Park Lane metrómegálló aluljáróját 40 főnyi romániai kolduscsoport használja szálláshelyként. A közelben lévő vállalkozások vezetői szerint miattuk vesztettek ügyfeleket, ezért bevételük is megcsappant, hiszen szemétdombbá változtatták a környéket, szükségleteiket is ott végzik, ahol érik.

A bevándorlók mindeközben azzal védekeznek, hogy ha szociális lakáshoz jutnának, akkor nem aludnának az utcán.„EU-s állampolgárok vagyunk, jár nekünk a lakhatási támogatás. Ha segítenének, összepakolnánk és nem maradnánk az utcán” – mondta el a brit napilapnak egy középkorú romániai asszony.

A westminsteri önkormányzat szerint a Park Lane-i helyzet az adófizetők évi 500 ezer fontjába kerül. A helyhatóságok egy nyári razzia folyamán már több bevándorló utcai szálláshelyét számolták fel, felajánlották, hogy fizetik a repülőjegyüket haza, de 37-ből csupán egy személy fogadta el az ajánlatot.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X