Facebookon védte meg édesapját Orbán Ráhel


-A A+

Orbán Ráhel a Facebookon üzent azoknak, akik szerinte rajta keresztül intéztek támadást édesapja ellen. Korábban a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője bejelentette, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Orbán Viktorral szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egyévi svájci taníttatására.

"Olvasom, hogy ellenzéki pártok és politikusok rajtam keresztül intéztek támadást Édesapám, Magyarország miniszterelnöke ellen" - írta Orbán Ráhel a Facebookon.

Azt írta, tudja, hogy az ilyen támadásokat a tények nem befolyásolják, de azoknak, akiknek a valóság számít, azt üzeni, 25 éves, férjével önálló családjuk van, saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak és a saját életüket élik. Hozzátette, közgazdász diplomája van, több mint három évet dolgozott a szállodaiparban és az idegenforglomban, négy idegen nyelvet beszél. "Jelenleg tanulok, a jövőben a munkám és a családom mellett is tanulni fogok. Hiszek abban, hogy egy családcentrikus nő is lehet sikeres a szakmájában, és abban is, hogy van értelme az élethosszig tartó tanulásnak. Nem foglalkozom pártpolitikával, de hiszek Édesapám munkájában és hiszek abban, hogy Magyarország nagy lehetőségek kapujában áll" - tette hozzá. "Édesapám azt tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért. Ebből a meggyőződésemből a nemtelen támadások sem billentenek ki" - közölte.

Orbán Ráhel azután posztolt a Facebookon, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, pártja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egyévi svájci taníttatására.

Csütörtökön a HVG számolt be legújabb számában arról, hogy titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol Orbán Ráhel a tanulmányait folytatja. Az éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba, azaz több mint 20 millió forintba kerül, ebből a tandíj 50 ezer. Előírás az elegancia, egy szakács egyszerre legfeljebb négy tanulóval bíbelődik, és a sütés-főzésen, szállodaipari tudnivalókon kívül menedzsmenttudományokat is tanítanak.

Az ott végzett hallgatók összetartanak, olyan hálózatot alkotva, amely megkönnyíti a fiatalok pályakezdését. S ha netán egy tini ezt a főiskolát célozná meg, számíthat rá, hogy nőnek a bejutási esélyei: a kétezres létszámot 2020-ig megduplázza a főiskola, amely azonban gondosan megrostálja a jelentkezőket - írta a HVG.

Orbán Ráhel a Facebookon most még hozzátette, délelőtt turizmus gazdaságtanból vizsgázott és percekkel a poszt megírása előtt végzett a pénzügyi számvitellel. "Úgy érzem mindkettő jól sikerült. Aki örül, annak köszönöm. Békés, boldog karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek" - írta.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X