A magyarok többsége támogatja Orbán bevándorlás-politikáját


-A A+

Az emberek túl megengedőnek látják a magyar bevándorlási törvényeket - ezt a következtetést szűrte le a Századvég abból a közvéleménykutatásból, amelyben a lakosság bevádorlással kapcsolatos attitűdjeit vizsgálta. 

A válaszadók kétharmada szerint túl megengedőek a magyarországi bevándorlási törvények, és többségük szerint az EU nem képes megvédeni lakosságát a párizsi vérengzéshez hasonló terrorcselekményektől. A jobboldaliak 85, a baloldaiak 56 százaléka szigorítaná a bevándorlás szabályozását.

A lakosság több mint kétharmada enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. Emellett a megkérdezettek többsége szerint az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettől - írta szerda reggel a Századvég, ismertetve legújabb felmérésük eredményeit.

A január 7-ei párizsi terrortámadás, amelyben tizenketten vesztették életüket, az egész világot megrázta. A merénylet kapcsán egyrészt aggályok merültek fel, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban az emberek az Európai Unióban, másrészt a bevándorlásügy kérdése is "több fórumon előkerült" - fogalmazta meg a Századvég, hogy Orbán Viktor mindjárt a párizsi terrorellenes menet után hadat üzent a gazdasági bevándorlóknak.

A Századvég felmérése a felnőttkorú magyar lakosság véleményét vizsgálta a biztonsággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben. A kutatás tanúsága szerint a párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon, mindössze 3 százalék azok aránya, akik nem hallottak róla.

Ami az Európai Unió biztonságát illeti, a magyarországiak többsége kételkedik Brüsszel védelmében. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól. A kutatás eredményei alapján továbbá a magyar lakosság több mint kétharmada túl enyhének tartja a magyar bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Az elemzés rávilágított, hogy az emberek többsége politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzi a bevándorlási szabályokat.

A baloldaliak 56, a középen állók 65, valamint a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy, mint a jobboldaliak 85 százaléka - olvasható a Századvég összegzésében.








EZT OLVASTA MÁR?

X