Gyászba borította Európát a légi katasztrófa


-A A+

Spanyolországban háromnapos országos gyászt rendeltek el, emellett Franciaországot és Németországot  is megrendítette a Francia Alpokban kedden lezuhant Germanwings gép tragédiája.

Háromnapos országos gyászt rendelt el a kormány Spanyolországban a franciaországi repülőgép-katasztrófa spanyol áldozatainak emlékére - jelentette be a spanyol miniszterelnök-helyettes a válságstáb ülése után kedden kora este Madridban. Soraya Sáenz de Santamaría elmondta: a gyász kedden éjféltől hirdették ki. Szerdán egy perces némasággal emlékezik majd a tragédia áldozataira Spanyolország.

A kormányfő helyettese  bejelentette azt is, hogy törvényszéki orvosokat küldenek Franciaországba, hogy a holttestek azonosítását segítsék. Kérdésre válaszolva közölte: egyelőre nem hozzák nyilvánosságra az áldozatok kilétét, amíg nem lehetnek száz százalékig biztosak az adatok pontosságában.

Rendőrségi források szerint a barcelonai repülőtéren DNS-mintát vettek az áldozatok hozzátartozóitól és kikérdezték őket a fizikai jellemzőkről, hiszen minden információra szükség lehet az áldozatok személyazonosságának megállapításához.

Az Egyesült Államok és annak kormánya együtt érez a Germanwings légi katasztrófájában elhunyt 150 ember családjával, hozzátartozóival - mondta Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.

A francia nemzetgyűlésben kedden egyperces néma felállással emlékeztek meg a légi katasztrófa áldozatairól. Az elhunytakra emlékezve fekete karszalaggal lép pályára a világbajnok német fociválogatott szerdán, az ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésen. A meccs előtt egyperces gyászszünetet is tartanak.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X