A visegrádi országok nemet mondtak a menekültkvótákra


-A A+

Az Európai Unió által szorgalmazott menekültkvótákat elutasító közös álláspontot fogalmaztak meg a visegrádi négyek (Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország) pénteken Pozsonyban tartott kormányfői szintű találkozójukon. Lengyelországot Tomasz Siemoniak miniszterelnök-helyettes, nemzetvédelmi miniszter képviselte.

„Elutasítjuk a kötelező kvótákat, mert úgy hisszük, hogy amit az Európai Bizottság javasol, az ellentétben van az önkéntességnek az Európai Tanács által képviselt elvével” – mondta Robert Fico szlovák kormányfő a tanácskozást követő közös sajtótájékoztatón.

Kiemelten foglalkoztak azzal, hogy Magyarországot milyen rendkívüli – Olaszországnál és Görögországnál is nagyobb – mértékben érinti az illegális bevándorlás problémája, és egyetértettek abban, hogy ezt a különleges helyzetet mindenkinek figyelembe kell vennie.

Orbán a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Magyarország meg fogja védeni a határait és ezáltal Európa határait is. Ehhez az ország nem vár senkitől segítséget, mert ez a kötelessége – tette hozzá Orbán.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X