Gyurcsány Ferencék szerint a kerítés árt az erdélyi magyaroknak


-A A+

A Demokratikus Koalíció (DK) elutasítja a román határra tervezett kerítést, az szerinte a romániai magyarok szabad mozgását is akadályozni fogja - mondta az MTI-nek szerdán a párt elnökségi tagja.

Kerék-Bárczy Szabolcs kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök lebukott, mert kiderült, hogy nem érdeklik az erdélyi magyarok, nem érdekli, hogyan tartják a kapcsolatot Magyarországgal, a Fidesz csak politikai haszonszerzésre használta fel őket. Az újabb kerítéssel egy EU-n belüli határzár jön létre - mondta.

A DK elutasítja Orbán Viktor "szögesdrót-politikáját" - összegzett. Arra a kérdésre, hogy a drótkerítés hogyan akadályozza a hivatalos határátkelőket használó utazók szabad mozgását, azt felelte, hogy az eddigi, a déli határon szerzett tapasztalatok alapján valószínűsíthető, hogy egyes átkelőpontokat megszüntetnek majd, ezért az azok környékén élőknek nagyot kell majd kerülniük.

Hozzátette, hogy jelenleg is sokan járnak át naponta dolgozni, vásárolni az egyik országból a másikba. Szerinte, ha megszigorodik a határellenőrzés, akkor a megmaradó átkelőhelyeken óriási dugók alakulnak majd ki.








EZT OLVASTA MÁR?

X