Ismét Oroszországot fenyegeti az Iszlám Állam


-A A+

Egy állítólagos orosz kém lefejezéséről tett közzé videót az Iszlám Állam szerdán, írja a CNN-re hivatkozva az Index.hu.

A felvétel szerint a kivégzett férfi sikeresen beépült az iszlám szélsőségesek közé, de aztán kiderítették róla, hogy az oroszoknak kémkedik, ezt torolták most meg.

Az áldozat hóhéra a felvételen oroszul mondja el, hogy a Putyin által elrendelt légicsapások csak még jobban felbőszítették, és még keményebbé tették őket. Később az orosz népet szólítja és fenyegeti meg: “Nem találtok békét az otthonaitokban. Lemészároljuk majd a fiaitokat, minden egyes fiúért, aki itt megöltetek. És leromboljuk az otthonaitokat is, minden egyes otthonért, amit itt leromboltatok”.

A videó hitelessége egyelőre még nem tisztázott a CNN számára sem, ahogy azt sem tudják, hogy valóban egy orosz kémről van-e szó. Nem ez volt egyébként az első hasonló eset: januárban az Iszlám Állam egy tízéves fiúval végeztetett ki két állítólagos orosz kémet. Az volt az első olyan videójuk, amelyen élesben mutatták, ahogy egy gyerek végez ki valakit.








EZT OLVASTA MÁR?

X